Na de behandeling

Na de behandeling

Na de behandeling bespreek ik wat ik ben tegengekomen in het onderzoek en wat ik heb behandeld. Vervolgens bespreken we het verdere behandelplan.

Omdat er bij een osteopatische behandeling de nodige blokkades en spanningen losgemaakt kunnen worden heeft het paard tijd nodig om hier aan te wennen. Ook kan het loslaten van spanningen of het opheffen van een blokkade spierpijn tot gevolg hebben.

Hierom geef ik het advies om je paard na de behandeling minimaal 4 dagen rust te gunnen. Hieronder versta ik weidegang en indien mogelijk om met je paard aan de hand te wandelen. Rijden, longeren en grondwerk kan na de aangegeven rust weer rustig opgepakt worden. Houdt hierbij rekening met wat het paard aangeeft. Geeft het na de rust na een half uur rijden aan dat het genoeg is, luister hier dan naar. Het kan zijn dat het zijn spieren op een andere manier (juiste) manier weer kan gebruiken en dat deze spieren daardoor sneller vermoeid zijn.

Geef je paard de tijd die hij nodig heeft en hij zal snel weer op niveau zijn en zelfs boven zijn oude niveau gaan uitstijgen.

Elk paard is verschillend. Het ene paard kan makkelijker aan ontspanning toegeven tijdens een behandeling dan de ander. Soms zien we dat de ontspanning pas na de behandeling echt komt en het paard staat te slapen in de wei,  soms zien we juist dat hij alle spanningen pas loslaat na de behandeling door een cross rondje door de wei te doen en alle benen de lucht in te gooien. Vaak daarna gevolgd door rollen en ontspannen.