Wie is Evelien?

Wie is Evelien?

Mijn naam is Evelien Jansen, osteopaat voor paarden.
Al op jonge leeftijd ben ik met het paardenvirus besmet. Als jong meisje woonden wij in het mooie Drenthe en waren de paarden altijd in de buurt. Mijn tienerjaren woonden we in het westen van het land en waren de paarden iets minder dichtbij, maar mocht ik na lang aandringen van mijn ouders wel op paardrijles bij een manege in de buurt.
Na de middelbare school moest er een keus worden gemaakt in een vervolg opleiding en koos ik voor de opleiding paardenhouderij. Na het eerste jaar merkte ik dat ik meer wilde kunnen doen en meer wilde weten in de hulp en zorg van paarden en andere dieren. Daarom besloot ik de wissel te maken naar een iets meer medische opleiding en ben ik de opleiding paraveterinair dierenarts assistente gaan volgen.
Na deze opleiding ben ik aan het werk gegaan bij de dierenartspraktijk in het mooie Dalfsen in Overijssel waar ik was komen te wonen. 

Omdat de paarden mij weer steeds meer begonnen te trekken en ik weer meer wilde weten en meer kunnen doen besloot ik in 2014 te starten met de studie Osteopathie voor paarden.
In de zomer van 2016 heb ik alle examens van het tweede jaar succesvol afgerond en in het voorjaar van 2017 heb ik na het afronden van mijn stage thesis mijn diploma mogen ontvangen.
In 2019 ben ik mij meer gaan verdiepen in de voeding van paarden en ben ik cursussen gaan volgen tot voedingsconsulent paard.