Voeding

Voedingsadvies voor paarden; voor betere sportprestaties, om ziekten en aandoeningen te verbeteren en voor een optimale gezondheid van hele jonge veulens tot de senioren.

Heeft uw paard regelmatig gezondheidsklachten als
* Overgewicht
* Te mager
* Maag-darm problemen als (terugkerende) koliek
* Mestwateren en maagzweren
* Insuline resistentie en/of PPID
* Hoefbevangenheid
* Spierklachten of ontwikkeling van te weinig bespiering?
Dan kan een aangepast rantsoen verbetering geven.

Door het enorme voer aanbod voor paarden kunt u weleens het overzicht kwijt zijn. Maar met zo maar wat proberen kan het middel soms erger zijn dan de kwaal.


Steeds meer kennis laat ons zien hoe essentieel de schakel is tussen voeding en gezondheid. Er valt veel te leren, maar nog lang niet al het geleerde wordt in de praktijk toegepast. In de paarden gezondheid is er nog veel te winnen als het gaat om de juiste voeding.
De variatie tussen paarden, hun ‘gebruik’, gezondheid, de omstandigheden waarin zij leven en de voedermiddelen is enorm. Dit vraagt om advies op maat.
Onderzoek van paard en rantsoen leidt tot een ‘diagnose’ en behandeling. Zo zijn klachten sneller te verbeteren en heeft u snel weer een gezond paard.

Ook voedingsadvies voor drachtige paarden, jonge paarden en veulens zijn mogelijk.
En ongeacht of uw paard wordt gebruikt als recreatiepaard of in de sport, een optimale gezondheid willen we voor elk paard.

Lees verder.
Hoe ziet een voedingsconsult er uit.